Fass.se

 • FASS – en avancerad it-lösning med kvalitetssäkrad information om läkemedel för vårdpersonal och allmänhet

  År 2001 introducerades Fass.se, därmed blev Sverige det första land i Europa där alla invånare fick fri tillgång till information om landets godkända läkemedel via Internet.

  Fass fungerar idag som ett nav i svensk sjukvård med miljontals sökningar varje månad från vårdpersonal, apotek, veterinärer, patienter och allmänhet. Frontwalker har sedan 2003 ansvarat för utveckling och förvaltning av systemet på uppdrag av Läkemedelsindustriföreningen, LIF, som äger och driver Fass, http://www.lif.se/om-lif/

  Hög kompetens, effektiva processer och samtrimmade team hos Frontwalker i kombination med ett tight och öppet arbetsklimat med LIF har varit avgörande för det mångåriga samarbetet och framgången för Fass.

  – Utmaningen är att hela tiden utveckla tekniken, se över systemen och förbereda Fass för nya funktioner. Eftersom Frontwalker ansvarar för bemanningen i projekten kan vi ligga i framkant och säkerställa att vi i varje fas arbetar med rätt teknisk kompetens. Vi har ett fantastiskt team med hög kompetens inom systemutveckling som kan konsten att samarbeta, säger Peter Tornberg, vd Frontwalker Uppsala.

  Fass måste vara tillgängligt dygnet runt året om. Informationen måsta vara aktuell och kvalitetssäkrad. Fass har en hög grad av integration med andra aktörers system hos till exempel eHälsomyndigheten, apotekskedjor och journalsystemsleverantörer. I takt med att samhället förändras tillkommer nya krav på systemet. Ett exempel på det är en funktion som visar apotekens lagerstatus för aktuella läkemedel.