• Kursstart, Frontwalker Kidz!

  22 Augusti 2019
 • Årets Frontwalker Kidz-kurser ser lite annorlunda ut, vi kommer erbjuda 2 olika varianter. Vi kör ju som vanligt Scratch block-programmeringskurs både grund- och fortsättningskurs. Samt det nya för i år är att vi också kommer att erbjuda en textprogrammeringskurs. Den riktar sig till dom som vill lära sig mer om programmering och är mer djupgående än Scratch-kursen. Inga förkunskaper krävs, men rekommenderad ålder är 12 år plus. I textprogrammeringskursen kodar vi mestadels i Python. Vi lär oss om generella programmeringskoncept som används i alla programmeringsspråk och hur vi med kod kan hämta och använda data från hemsidor.

  Vilken kurs du än väljer av dessa, så består kurserna av 11 kurstillfällen med två timmar per tillfälle där ungdomar lär sig Scratch blockprogrammering eller textprogrammering. Kurserna är designade för att motivera och inspirera ungdomar i åldern 8-15 år. Eleverna kommer även under ett kurstillfälle delat på två gånger besöka Solomain på Shidas Data för att lära sig hur en dator är uppbyggd.
  Dom som gått kursen tidigare och redan vart på Shidas Data, får ha vanlig lektion om dom vill.

  Under kursen får de utlopp för sina kreativa idéer och gör sina egna spel, animerade berättelser och kan publicera dem på t.ex. webben. I kurspriset ingår även fika i mitten av varje lektion.

  Kursstart: Tisdagar med start 17/9
  Tid: Kl.18-20
  Plats: Frontwalker, Torggatan. 8
  Pris: 2300kr

  Vid eventuella frågor kontakta annica.sundqvist@frontwalker.se

  Anmäl dig på nedan länk .                                                                                 
  Anmälan till Frontwalker Kidz kurs!

  Varmt välkomna!