Nyhet

Frontwalker KIDZ!

Frontwalker Kidz!! grundades på Frontwalkers Sundsvallskontor 2014, vi finns nu på skolor och har kvällskurser och vår förhoppning är att tidigt väcka intresse för programmering.
 
Kurserna är designade för att motivera och inspirera ungdomar i varierande ålder. Nu får vi möjligheten att låta ännu fler ungdomar ta del av detta, vilket känns superkul och meningsfullt.
 
Sundsvalls DigidelCenter – DigidelCenters målgrupp är digitalt ovana och digitalt nyfikna. Dom vill öka den digitala delaktigheten i Sundsvall, avdramatisera användningen av teknik, bidra till ny kompetens och ge nya färdigheter kring digitalt skapande. Med lust och lekfullhet sprider dom ett intresse för teknik.
GIF Sundsvall projekt “Back2Basics” är en viktig del av deras samhällsarbete. Projektet startade 2003 och har genom åren visat upp tydligt positiva resultat, men det är de mjuka värdena och de långsiktiga resultaten som värmer extra. CSR-ansvarig hos GIF Sundsvall arbetar därför med aktiviteter som ur ett samhällsperspektiv har en positiv inverkan. Idag ansvarar GIF Sundsvall för Back 2 Basics-aktiviteter i tre stadsdelar – Nacksta, Ljustadalen och Bredsand. Målgruppen och de planerade aktiviteterna är fortfarande desamma.
– Aktiviteterna ska vara frivilliga, kostnadsfria och ambitionen är att vi ska vara tillgängliga alla skoldagar. Precis som tidigare riktar vi oss till barn i årskurs 1-6, men det händer även att äldre barn och ungdomar deltar.
 
Bortsett från polisens brottsstatistik är det svårt att finna konkreta och mätbara resultat från den här typen av aktiviteter. Det handlar snarare om mjuka värden, som glädje och gemenskap. Back 2 Basics syfte är dessutom inte endast att hålla barn och ungdomar borta från kriminalitet, utan fokuserar egentligen lika mycket på personlig utveckling och förståelse för olika samhällsfunktioner. De kortsiktiga resultaten fångas bäst på plats och handlar främst om att se den glädje och gemenskap som genomsyrar aktiviteterna. Att Back 2 Basics arbete ger positiva samhällsresultat är tydligt. Men det är inte bara samhället som drar nytta av arbetet, idag finns en större förväntan på företags och organisationers sätt att bedriva sin verksamhet.
Vi är så tacksamma att få delta i detta fantastiska projekt med GIF Sundsvall – Back2Basics, Sundsvalls Stadsbibliotek/DigidelCenter, Bredsands skola och vårt Frontwalker Kidz.
 

Om oss

Kontakta oss gärna ifall du har frågor.
Vi svarar snabbare än du tror!

Nyheter

Se våra senaste händelser

Läs fler artiklar & nyheter från Frontwalker

Kontakt

Hör av dig!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Skriv en rad, så kontaktar vi dig, vi svarar snabbare än du tror!

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?