Referenscase EQuicibus

EQuiCIBUS – Rätt foder, rätt pris

2018 års torka gjorde det svårare för många av landets hästägare att få tag på ett fint foder till sina djur. Det såldes både dyrt och dåligt hö av mindre seriösa odlare som såg sin chans att tjäna en hacka. Vår kund såg problemet tydligt, men också en självklar lösning. Analyserat grovfoder som auktioneras ut, och en ”från dörr – till dörr” tjänst.
EQuiCIBUS önskade sig en digital plattform med hemsida, e-handel med auktionsmöjligheter och dessutom en mobilapp. Som ett litet bolag med begränsade resurser är det svårt att hitta en leverantör som kan lösa allt, till en kostnad som ryms i en relativt begränsad budget.

Med utgångspunkt i stallet hos hästägaren och på höskullen hos bonden satte vi ihop ett team av webbutvecklare och apputvecklare på vårt kontor i Malmö, som tillsammans med EQuiCIBUS valde ut de viktigaste funktionerna för att lösa deras respektive problem. En hade för lite hö, den andra för mycket. För att hjälpa hästägaren med en foderstat på sina hästar skapades appen EquiOpt. Med den kan foderanalys matchas mot hästens faktiska behov, och räkna fram såväl mängd- som eventuella tillskottsbehov.

En ny hemsida skapades, med en marknadsplats, där producenter av Hö och Hösilage kan bjuda ut sina produkter i de mängder de har tillgängliga. De kan välja att sälja till fasta priser, eller via auktion. EQuiCIBUS tar hand om allt det praktiska som betalning, frakt och kundservice. Som bonde kan du koncentrera dig på att odla det bästa fodret.
Här möts nu djurägare och foderproducenter på en transparent och överskådlig marknadsplats. Equicibus fortsätter att utvecklas och breddar sitt erbjudande med nya praktiska tjänster för hästägaren som abonnemang på Linströ och en grym gödselhanteringstjänst som lönar sig fint för stallägaren.

Efter lanseringen av hemsidan har samarbetet fortsatt. En webbplats är ett pågående arbete som kräver omvårdnad och utveckling för att må och fungera bra. Det är många saker som ska stämma och den digitala världen är i ständig förändring. Det kan vara svårt att hänga med överallt och veta vad som ska göras, när och varför. Vi hjälper Equicibus med vidareutveckling, support, förvaltning och digitalmarknadsföring genom ett enkelt avtal. 

Med vår förvaltningstjänst tar vi hand om det dagliga arbetet med webbplatsen/appen, och ser till så att den är säker och har bra prestanda, så att du kan fokusera på din kärnverksamhet. Vi har koll på om det är något som håller på att gå galet – innan det går galet – och vad som ska göras för att undvika det. Vi kontrollerar att ingen skadlig kod har tagit sig in i systemet, ser efter att de senaste uppdateringarna är gjorda och att det inte finns några trasiga länkar som skräpar ner SEO. Självklart kommer vi också med nya förslag om hur din webbplats kan bli ännu bättre.

Välkommen till oss för att få veta mer om vad vår förvaltning kan göra för dig.

EQuiCIBUS är en internationell handelsplattform för svenska lantbrukare, djurägare och foderproducenter.

Redan 2018 lanserades en applikation med samma namn för att avhjälpa den dåvarande foderkrisen genom att foderköpare med hjälp att räkna ut foderbehovet, vilket i sin tur utgjorde maximala mängden foder som foderköparen sedan fick köpa.

Nu går vi ett steg längre och lanserar en plattform där foderköpare och säljare på ett snabbt och enkelt sätt kan köpa och sälja grovfoder och strö till det absolut bästa pris marknaden kan erbjuda. Dessutom under fullständig trygghet då EQuiCIBUS övervakar och bistår under de nödvändiga stegen där säljare och köpare annars lätt hamnar i en utsatt situation, nämligen betalning, reklamation och transport.

Vårt mål är att alla som handlar med EQuiCIBUS auktionstjänst ska känna sig fullständigt trygga med affären, det är vår affärsidé och det är också navet i vår auktionstjänst.

Referenser

Lite av vad vi gjort

Sedan 1996 har vi hunnit med en hel del utveckling och varit med på många företags och organisationers resa. Här finns ett litet urval av projekt från senare tid. Hittar du inget som liknar det du letar efter? Ta kontakt, chansen är stor att vi har gjort något liknande!

Kontakt

Hör av dig!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Skriv en rad, så kontaktar vi dig, vi svarar snabbare än du tror!

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?

Tack för att du kontaktar oss

Vi hör av oss så snart vi kan, behöver du få tag på oss direkt?