Ny administrationsdel 2.0 till Fass.se

Frontwalker fick i uppdrag av LIF (Läkemedelsindustriföreningen) att bygga en ny administrationsdel till Fass.se. Administrationsdelen av systemet är den del där företagen lägger in och redigerar dokument och registerdata för sina läkemedel

LIF & Fass – Admin 2.0

Frontwalker fick i uppdrag av LIF (Läkemedelsindustriföreningen) att bygga en ny administrationsdel till Fass.se. Administrationsdelen av systemet är den del där företagen lägger in och redigerar dokument och registerdata för sina läkemedel.

Bakgrund

Fass.se är en välkänd webbsida med miljontals besökare varje månad och ett av Sveriges starkaste varumärken. Sedan 2003 utvecklar och förvaltar Frontwalker Fass som ett helhetsåtagande. Via Fass erbjuder Läkemedelsföretagen uppdaterad och verifierad information om läkemedel – tillgängligt för allmänhet, vårdpersonal, apotekspersonal och veterinärer. Den här gången var Frontwalkers uppdrag från LIF att bygga om administrationsdelen till Fass.

Genomförande

Utmaningen var att, med hjälp av ny och modern teknik, bygga en ny, effektivare och mer användarvänlig administrationsdel till Fass.se. I uppdraget ingick också att hitta och implementera en ny webbaserad xml-editor.

I projektet började man med att byta ut hela den tekniska plattformen för att sedan bygga ett nytt, webbaserat, användargränssnitt samt att integrera den nya editorn.

Kraven på den nya administrationsdelen kom delvis från det gamla systemet och de nya togs fram tillsammans med LIF. 

Projektgruppen har bestått av sex utvecklare, två kravanalytiker, en testare, en arkitekt och en projektledare.

 

Resultat

Sedan november 2015 använder läkemedelsföretagen det nya administrationsgränssnittet och den nya editorn för att lägga in dokument och registerdata för läkemedel som visas på Fass.se.

Kontakt

Ulrika Dahlin

Ulrika Dahlin

VD/CEO

Telefon:
018-66 17 10
E-post:
Skicka mail
Leif Fridholm

Leif Fridholm

Säljare

Telefon:
018-66 17 01
E-post:
Skicka mail