LIF & Fass – Lagerstatus

Frontwalker fick i uppdrag av LIF (Läkemedelsindustriföreningen) att göra apotekens lagerstatusinformation direkt tillgänglig för alla relevanta målgrupper, på en naturlig plats - Fass.se

Bakgrund

Fass.se är en välkänd webbsida med miljontals besökare varje månad och ett av Sveriges starkaste varumärken. Sedan 2003 utvecklar och förvaltar Frontwalker Fass som ett helhetsåtagande. Via Fass erbjuder Läkemedelsföretagen uppdaterad och verifierad information om läkemedel – tillgängligt för allmänhet, vårdpersonal, apotekspersonal och veterinärer.

Den här gången var Frontwalkers uppdrag från LIF att hjälpa apotekens kunder att kunna få information om de olika apotekens lagerstatus för ett visst givet läkemedel.

Genomförande

Utmaningen var att utveckla en lösning för att hämta lagerstatus från apotekens webbtjänster för att sedan göra informationen direkt tillgänglig på Fass.se. Stöd för detta, samt administrationsfunktionalitet, byggdes på Fass.se och mobil.fass.se utifrån ett framtaget lösningsförslag. Projektgruppen har bestått av tre utvecklare, en testare, en arkitekt och en projektledare. Projektet har genomförts tillsammans med LIF och två pilotapoteksaktörer.

Resultat

Sedan maj 2014 kan du på Fass.se hitta funktionen ”Lagerstatus”. Där kan du snabbt och enkelt hitta information om vilket som är närmaste apotek och om ditt utskrivna läkemedel finns i lager. Enkelt och lättillgängligt för alla!

Kontakt

Ulrika Dahlin

Ulrika Dahlin

VD/CEO

Telefon:
018-66 17 10
E-post:
Skicka mail
Leif Fridholm

Leif Fridholm

Säljare

Telefon:
018-66 17 01
E-post:
Skicka mail