Ny webbplats till Chris-Marine

Tillsammans med Frontwalker arbetade Chris-Marine fram en ny webbplats. Fokus i projektet var att göra det enkelt för Chris-Marine att själva administrera och uppdatera webbplatsen, trots de komplexa innehållstyper som krävs.

 

Bakgrund
I mer än fem decennier har Chris-Marine & IOP Marine konstruerat, tillverkat och sålt motor- och serviceutrustning för 2- och 4-takts dieselmotorer. Idag är dessa produkter och maskiner kända över hela världen för såväl anvädnarvänlighet och kvalitet. Det är fortfarande egenskaper som kvalitet, tillförlitlighet och användbarhet som kännetecknar produkter från Chris-Marine, precis som 1960.

I samband med att webbplatsen skulle uppdateras var dessa värderingar ledord. Den tidigare webbplatsen använde ett CMS som var svårt att uppdatera. Förutom konsultkostnader för alla ändringar betalade man även licenskostnader. Den nya webbplatsen skulle vara lätt att hitta på och mer fokuserad på produkter och Chris-Marines tre största kundgrupper: marint, kraftverk och verkstäder. En annan viktig parameter var möjligheten för marknadsavdelningen att själva enkelt skulle kunna hålla sidan aktuell, användarvänlig och vara en leadskanal in till säljarna. I samband med uppdateringen skulle chrismarine.com och iopmarine.dk slås ihop till en site.


Genomförande
Tillsammans med Frontwalker arbetade Chris-Marine fram en ny webbplats, med inledande workshops och sedan ett tätt agilt samarbete. Webbplatsen utvecklades från grunden med Wordpress som bas, och senare även WooCommerce för att hantera produkter och offertförfrågningar. Fokus i projektet var att göra det enkelt för Chris-Marine att själva administrera och uppdatera webbplatsen, trots de komplexa innehållstyper som krävs.


Resultat
Webbplatsen blev ett riktigt lyft för Chris-Marine. Produktkatalogen visas på ett sätt som gör det enklare för Chris-Marines kunder att hitta rätt. Maskinernas manualer finns tillgängliga att ladda ner, såväl som produktblad och tekniska specifikationer för de olika produkterna. Offertförfrågningssystemet förenklar för både kunden som enkelt kan plocka ihop produkter i en offert-kassa, och även för Chris-Marine som får färdigställda offertförfrågningar som är enklare att besvara snabbt. Webbplatsen är responsiv, vilket gör det smidigt för personer ute i fält att komma åt manualer och produktinformation, eller komma i kontakt med support, oavsett om man befinner sig i verkstaden eller på kontoret.

Kontakt

Magnus Nilsson

Magnus Nilsson

Säljare

Telefon:
070-458 63 20
E-post:
Skicka mail