Lösningsarkitekt

Stockholm

Om Frontwalker

Frontwalker har en historia att vara föregångare inom IT-arkitektur, strukturerad systemutveckling och att vara de bästa konsulterna med starka humana värderingar.

Nu söker vi fler värderingsstarka, konsultmässiga och duktiga arbetskamrater som vill vara fyrtorn av kunskap ute hos våra kunder.

Vi söker dig som känner att du har mer att ge kunskapsmässigt, mer att ödmjukt dela med dig av och som också vill bidra till en gemensam arbetsplats där kunden alltid står i fokus.


Vill du vara med?

Vi är ett lag. Vi består av marknadens vassaste konsulter och vi söker alltid efter flera spelare som är redo att utvecklas tillsammans med oss. Vi strävar hela tiden att arbeta agilt och för kundens bästa.
Hos oss får du arbeta med stort ansvar ute hos kund med utmanande uppdrag. Kollegor som coachar och kompetensutveckling gör att du hela tiden fortsätter att utvecklas.


Kvalifikationer

Du har en universitets- eller högskoleexamen. Du har arbetat med IT-relaterade arbetsuppgifter i minst 10 år och har erfarenhet från roller som systemutvecklare, kravanalytiker och/eller projektledare. Rollen som arkitekt i någon form har du haft i minst fem år. Du ska ha god social kompetens och kommunikationsförmåga för att kunna diskutera frågeställningar, både med tekniska personer och med dem som saknar teknisk kunskap. Du ska kunna bedöma realiseringsalternativ t.ex. om man ska köpa eller bygga själv. Du måste behärska svenska och engelska i såväl tal som skrift.

  • Ett stort kundfokus och kunna förstå kundens utmaningar
  • Stor teknisk förståelse (med stor erfarenhet av systemutveckling) och vara öppen för olika tekniska lösningar, vilket gör dig till en oberoende part som ser till beställarens bästa.
  • Intresse för verksamhetens behov och förmåga att omsätta detta i lösningsarkitektur.
  • God förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband.
  • Förmåga att se till helheten men samtidigt kunna dyka ner i detaljer inom den egna rollens område.
  • Förmåga att arbetar strukturerat och med en analytisk förmåga.
  • Förmågan att balansera olika aspekter mot varandra, så som flexibilitet mot förvaltningsbarhet, prestanda mot kostnad och tänkta användningsmönster etc.
  • Förmågan att fånga upp och diskutera verksamhetens behov och omsätta dessa krav till tekniska tillämpbara och kostnadseffektiva lösningar.
  • Vana från att ta fram och dokumentera icke-funktionella krav, arkitekturprinciper, processmodeller, integrationsstrategier, scenariobeskrivningar, verksamhets- och informationsmodeller samt EA.
  • Erfarenhet av att skriva SAD och arbeta agilt

 


Välkommen med din ansökan!


Dela på